Három napig teljes egészében elérhető a "Hogyan készítsen videót a legegyszerűbben?" oktatóanyagunk!

Sokan felismerték már, hogy milyen óriási mértékben meg lehet növelni egy weboldal hatékonyságát egy rövid videóval, de azt csak kevesen tudják, hogy egy ilyen videó elkészítése egyáltalán nem kell, hogy nehéz és drága feladat legyen!

Amit szintén kevesen tudnak, hogy ahhoz, hogy az adott videó elérje a kellő hatást sokkal kevesebb kell, mint amire elsőre gondolna az ember. Ahhoz ugyanis, hogy a videó működjön, azaz hogy növelje az oldal konverzióját - növelje a látogatók cselekvési hajlandóságát - összesen két dolog kell:

1.) Legyen képes természetesen viselkedni a kamera előtt.

2.) Néhány nagyon egyszerű technikai lépést el tudjon végezni a felvétellel, hogy az a megfelelő módon és minél hamarabb fel is kerüljön weboldalára.

Ezek egyszerű, ám egyáltalán nem nyilvánvaló lépések! Éppen ezért készítettük el a Profitmaximalizáló Program keretében az alábbi rövid oktatóanyagot, amely az első lépéstől az utolsóig bemutatja, hogy hogyan készítse el egyszerű videóját, és hogyan rakja azt fel weboldalára.

Fontos: A felvétel nagyfelbontású verziója, a videó készítésről szóló sorozatunk többi része és számos másik oktatóanyag teljes hosszában csak a Profitmaximalizáló Program felhasználói, és a Profitmaximalizáló Program DEMO időszakának résztvevői számára elérhető.

 


 

  

Én egy kicsit rossz példa vagyok, mert mostohán bánok saját videóimmal. Meg is kapom érte a magamét szakmai körökben.
Viszont igazolni tudom, hogy egy videó, még hang nélkül is csodákat tud tenni. Hátmég hanggal.

Péntek, 2008. Szeptember 26. 14:39

Egyetértek, hogy

Egyetértek, hogy hihetetlenül egyszerű módszerek is léteznek brilliáns videók összeállítására. Ám egy kis kiegészítés:

"1.) Legyen képes természetesen viselkedni a kamera előtt."

Én speciel a screen capture-ös videókat sokkal hatékonyabbnak tartom, és sokkal inkább preferálom, amihez még kamera sem kell.

Péntek, 2008. Szeptember 26. 16:00
  

Ez valóban így van, a videókkal sokkal jobban el lehet érni a célközönséget és jobb az oldal látogatottsága is.

Szép napot és jó hétvégét.

Oszvald Károly

Péntek, 2008. Szeptember 26. 16:44
  

Etetértek azzal amit bejegyzésedben leírtál. Köszi a bejegyzést.
Szép napot !

Péntek, 2008. Szeptember 26. 18:33
  

Szia Balázs!

Tetszett a videó. Bár én értek ehhez a témához, mégis kaptam belőle értékes gondolatokat. (A viddler alkalmazása; A Windows Movie Maker)

Pár megjegyzés:
- A magyar nyelvű Windows-ban a Movie Maker is magyar nyelvű.
- Érdemes lett volna a kezdők részére pontosan megmutatni, hogy hol találják a Movie Maker-t.

Más:
Egy nagy hibája volt a videónak. Igen kis méretű, ami erősen nehezíti látvány befogadását.

Javaslat:
Szívesen teret biztosítok nektek a Könnyentanulás.hu portálon, ahol 800x600-as felbontásban publikálhattok.
Nézd meg a fentlévő videókat.

Üdvözlettel: TJ

Péntek, 2008. Szeptember 26. 19:09

Köszönöm a

Köszönöm a javaslatokat!

A mérettel kapcsolatban: A Profitmaximalizáló Program zárt oldalán 600 szélesek a videók, és ha azok is kicsinek bizonyulnak a visszajelzések alapján, akkor még nagyobbat fogunk feltenni. Itt a dilemma, hogy melyik visszajelzés lesz túlsúlyban: az hogy lassú, vagy az, hogy kicsi...

Mindenesetre még egyszer köszönöm a hozzájárulási szándékot!

Üdv: Balázs

Péntek, 2008. Szeptember 26. 19:25

az eredeti témát

az eredeti témát érdemileg nem befolyásoló tévedés, hogy szalagra jobb minőségű felvétel készíthető, mint merevlemezre vagy memóriakártyára.
Ma a legjobb minőségű HD felvételeket vagy merevlemezre veszik fel vagy ún. solid state memóriákra (azaz memóriakártyára), mint pl a Sony XDCAM EX rendszerében. A DV kazettás recording "csúcsa" - a HDV - nem tudja azt a minőséget produkálni, mint a fent említett megoldások.
De - mint említettem - egy weblapra való flash video elkészítésénél ez nem szempont.

Ugyanakkor érdemes azon elgondolkodni, hogy a "háztartásokban" gyakran előforduló digitális fényképezőgépek legtöbbje videót is rögzít - talán Balázs épp ezekre gondolt a DV kazetta jobb minőségével kapcsolatban - és az ilyeneken rögzített videóknak van egy nagy előnyük: nem kell őket a szalagról "beolvasni" a számítógépbe. Egyszerűen (pl. USB porton keresztül) feltölthetők a clipek - ezzel rendeteg időt lehet megspórolni, hiszen az ilyen fájlátvitel akár másodpercek alatt lezajlik, míg a DV beolvasás real time-ban történik, azaz pont addig tart, mint az eredeti felvétel.

Üdv

Zsolt

Szombat, 2008. Szeptember 27. 9:48

Köszönöm a

Köszönöm a hozzászólást Zsolt!

Én a könnyen elérhető, (60.000 Ft körüli) ársávban megvásárolható kamerák közül teszteltem egy memóriakártyásat (nem vadonatújat), és annál a memóriakártyára rögzített felvétel olyan silány volt, mintha egy egyszerűbb digitális fényképezőgéppel készítettem volna. Ebben valószínűleg hónapok alatt is nagy előrelépés tapasztalható, azaz a mai kamerák már nyilván sokkal jobbak, de ilyet nem teszteltem.

A fő kérdésem - és ez tényleg kérdés -, hogy Zsolt által említett kamerák elérhetőek-e ebben az ársávban.

Ez főleg akkor válik kérdéssé, ha úgy dönt valaki, hogy a Sanyi által az első részben említett technikákat is használni szeretné a profi hatás érdekében, és beszerez 2-3 kamerát.

(Az említett első részről itt van bővebb infó.)

Üdv: Balázs

Szombat, 2008. Szeptember 27. 10:32
  

Egyszerűen nem tudom végignézni ezeket a hosszadalmas és unalmas videókat. Az egész info elfér egy kb. fél oldalas felsorolásban. Gondolkodtatok azon, hogy ilyen módon is közreadjatok infokat? Amióta a video a "király", hiába jó amit csináltok nem hallgatom meg...

Egyébként ezért is nem rendelek, mert ha a bemutatót nem tudom végignézni, hiszen az info nem ér meg fél órát, akkor az igazi anyagra miért dobjak ki pénzt? Pedig a hagyományos formáért boldogan megtettem...

Üdv.
Zoltán

Szombat, 2008. Szeptember 27. 10:33
  

Szia Zoltán,

Igen, az oktatóvideók tartalmáról fogunk készíteni egyoldalas kinyomtatható ellenőrzőlistákat, folyamatábrákat.

Az a tapasztalatom viszont, hogy ezek inkább azoknak segítenek, akik már (a) látták a videókat, vagy (b) már eleve kicsit jobban ismerik a témát, vagy (c) az átlagosnál bátrabban kísérleteznek.

Könnyen lehet, hogy rád az utóbbi kettő közül valamelyik jellemző, és ezért találod unalmasnak. Nekem van olyan - egyébként igen éles eszű - közismert - vállalkozó ügyfelem, akinek a videó ilyen részletessége is csak éppenhogy elegendő, mert nem túl technikai beállítottságú, és még új is a témában.

De ahogy mondtam, lesznek ellenőrzőlisták és folyamatábrák, mert tudjuk hogy sokaknak az is nagy segítség.

Köszi a hozzászólást és üdv: Balázs

Szombat, 2008. Szeptember 27. 10:55
  

Szervusz Balázs!
Én a véletlenekben nem igazán hiszek. Egy tény, a napokban gondolkodtam azon, keresek egy céget, aki videófilmeket készítene honlapomra. Erre jön a leveled, a videó készítés mikéntjéről.
Érdeklődve néztem végig. Hosszú? Igen. Először csak két részletben tudtam megnézni, de azután (szombat éjjel) egyben is végig néztem.
53 éves vagyok, a számítástechnikával autodidakta módon ismerkedtem meg. Számomra érthető az oktató anyag.
Más kérdés, mennyire tudom majd követni a videó készítése és feltöltése közben?
Unják a "profik"? Nekik minek kell ezt megnézni? Hiszen egy "profinak" ez már nem jelent újdonságot! Az átlagos felhasználónak nagyon jó segítség.
Hogyan lesz elérhető a film hétfő délutántól?

További sikereket, és újabb oktató anyagokat!

Üdv:
József

Vasárnap, 2008. Szeptember 28. 8:34

Szia József! Örülök,

Szia József!

Örülök, hogy hasznosnak találod az anyagot!

Hétfő délutántól már csak a Profitmaximalizáló Program DEMO időszakára regisztráltak fogják elérni a videót, szerdától pedig már csak a program előfizetői...

Üdv: Balázs

Vasárnap, 2008. Szeptember 28. 9:06

A folyamat részleteit

A folyamat részleteit többé kevésbé már ismertem, de most Balázs megmutatta egyben, összefüggésében. Ezért tartom nagynak ezt a bejegyzést. Köszönöm.

Kíváncsi vagyok, hogyan tudom majd önállóan végigvinni ezt a folyamatot. Ami egyelőre biztosan gondot fog okozni, az a kész anyag beágyazása saját blogomba. Ám remélem, ezt is megoldom.

Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból.

Vasárnap, 2008. Szeptember 28. 15:09
  

Egyáltalán nem vagytok természetesek a videókon. Hiányzik a könnyedség, a természetesség. Idegesítenek az ő-zések - sajnálom, pedig nagyon el akarok vonatkoztatni tőlük, de nem megy. Vegyetek néhány beszédtechnika órát - mielőtt gyanúsítanátok, NINCS ilyen szolgáltatásom... Tsók, Jolcsi (tudom, ne nézzem meg, mondja az ellentábor)

Vasárnap, 2008. Szeptember 28. 17:01
  

Jolcsi, erre azt tudom mondani, hogy egyszer próbáld ki, mennyivel más egy eBookot megírni, vagy ugyanazt az anyagot egy videóban/audiófájlban jegyzetekkel vagy anélkül felmondani. Csodálkoznék, ha bárki komoly tapasztalat nélkül természetes lenne.

Hétfő, 2008. Szeptember 29. 11:01

"Legyen képes

"Legyen képes természetesen viselkedni a kamera előtt" - szerintem ez a legnehezebb

Kedd, 2008. Szeptember 30. 16:41

Úgy hallottam hogy ezeknek

Úgy hallottam hogy ezeknek a bohém videóknak is nagy a reklámhatásuk,amik a You Tube-n mennek.Erről mi a véleményetek?

Vasárnap, 2008. Október 05. 21:56
  

Az első movie makeres próbálkozásom egy fotósorozat volt zenékkel és feliratokkal klippesítve. Nagyon élveztem, pedig a 10 perces anyag sokszor lefagyasztotta a gépet:), mire elkészült.
Aztán megtanultam a digit. fényképezővel videót készíteni, ami nem tartott tovább, mint 6 perc.
13 éves nagyobbikom lassan 3 éve készít és tesz fel megosztókra jobbnál jobb sztorikat(osztálykirándulás, tábor stb).
Vettem webkamerát. Idegenkedek tőle. Szemezünk egy ideje, de még nem használtam:(
Most, hogy kiírtam magamból, talán megpróbálkozom.

Kedd, 2008. Október 14. 13:41

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!