Online marketing cikkek

Internetes trendek

Ebben a szekcióban olyan információkat osztunk meg, melyekből megtudhatja, melyek a legújabb online trendek és megoldások, valamint átfogó képet nyerhet arról is, hogy merre halad az Internet hazánkon kívül.


tovább: Internetes trendek (13 cikk)

 

Forgalom-, hatékonyság-, és profitnövelés az online marketingben

Ha növelni szeretné weboldala jövedelmezőségét, a látogatottségnövelésnél sok esetben sokkal jövedelmezőbb, ha először a weboldal folyamatainak hatékonyságát növeli meg.

Oldalainkon elolvashatja, mit és hogyan mérjen weboldalán, úgy hogy az eredmények ismeretében képes legyen kiszűrni és megváltoztatni oldala gyenge láncszemeit vagy akár kialakítani jövőbeni marketing stratégiáját. Bemutatjuk miként teheti népszerűvé és jövedelmezővé weboldalát, és hogyan optimailzálhatja úgy, hogy az a maximális profitot termelje az Ön számára.


tovább: Forgalom-, hatékonyság-, és profitnövelés az online marketingben (11 cikk)

 

A keresőmarketing alapjai

Az internet marketingen belül talán az egyik legdivatosabbb részterület a keresőmarketing, illetve a keresőoptimalizálás. Mégis - még azok közt is, akik gyakran kapcsolatba kerülnek vele - sok félreértés és mítosz él a témával kapcsolatban.

A cikkekben leírtakkal szeretnénk kiegészíteni a nemrég megjelent „A keresőoptimalizálás alapjai. Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára?” című tanulmányt, melyben a keresőoptimalizálás legfontosabb technikai részleteit mutatjuk be.


tovább: A keresőmarketing alapjai (7 cikk)

 

Linkmarketing alapjai

Egy weboldal látogatottságának felfuttatására a lehető leggyorsabb és legolcsóbb módszer a linkcsere vagy linkmarketing. Minden kezdő weboldal tulajdonos nagy lelkesedéssel fog bele ebbe a tevékenységbe, azonban az eredmény nem mindenkinél garantált.

Írásainkból megismerheti a linkmarketing és az affiliate marketing alapvető sajátosságait és szabályszerűségeit, valamint bemutatunk egy olyan módszert is, melynek segítségével jelentősen megnövelheti linkmarketing tevékenysége hatékonyságát.


tovább: Linkmarketing alapjai (5 cikk)

 

Látogatottság mérés

Ha megfelelő módon végzi a látogatottság mérést, akkor képes lesz olyannyira megnövelni weboldala hatékonyságát és jövedelmezőségét, hogy az maximális profitot termel majd az Ön számára.

Cikkeinkből megtudhatja miként mérhető a siker egy online vállalkozás életében. Részletesen bemutatjuk Önnek a látogatottság mérés alapvető szabályait, melyeket ha a gyakorlatban is alkalmaz, akkor rövid idő alatt egy rendkívüli népszerűségnek örvendő, jövedelmező weboldal tulajdonosává válhat.


tovább: Látogatottság mérés (10 cikk)

 

Piac- és törzsvevőkörépítés az e-mail marketing segítségével

Egy e-mail marketing kampány indítása komplexebb feladat mint gondolná. Hihetelenül sok részletre kell odafigyelni ahhoz, hogy egyrészt eredménye is legyen a folyamatnak, másrészt olvasótáborában bizalmat alakítson ki, ne pedig leépítse azt.

Ha nem épít ki egy saját online piacot, akkor gyakorlatilag lukas vödörrel meri a vizet: hirdet, jönnek a látogatók, a töredékük vásárol, a többiek soha többet nem jönnek. Ha piacot épít, ha megszerzi a lehetőséget arra, hogy rendszeresen kommunikáljon lehetséges vevői felé, az majdnem olyan, mintha saját pénznyomdája lenne (azért csak majdnem, mert a piacépítés legális)!


tovább: Piac- és törzsvevőkörépítés az e-mail marketing segítségével (16 cikk)

 

Piackutatás - Lesz-e igény kínálatára

Ha már kialakította és működteti weboldalát, valamint gyűjtött elegendő számú e-mail címet, akkor nagyon fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül az internet marketing egyik leghatékonyabb eszközét, a vevőmegkérdezést.

Az interneten történő e-mail alapú megkérdezésnek számtalan előnye van a hagyományos piackutatások során használt eszközökkel szemben. A témával kapcsolatos cikkeinkből megtudhatja, miként használja ezt a rendkívül költséghatékony ámde annál nélkülözhetetlenebb eszközt.


tovább: Piackutatás - Lesz-e igény kínálatára (3 cikk)

 

Weboldal tervezés

Egy weboldal megtervezéséhez többféle képpen is hozzá lehet kezdeni. A legtöbben összeválogatják kedvenc oldalaikat, és mindegyikről lemásolják azt, ami tetszik rajta. Sajnos ez az a módszer, ami majdnem biztosan kudarcot eredményez!

Az alábbi cikkekben bemutatjuk azokat a legfontosabb szempontokat, tervezési módszereket, amelyek segítségével olyan honlapot alkothat, amelynek minden esélye megvan arra, hogy a maximumot hozza.


tovább: Weboldal tervezés (9 cikk)

 

A marketing alapjai

Bizonyára sokszor találkozott már azzal a kijelentéssel, hogy az online-marketing sokban különbözik a hagyományos marketingtől. Ez így igaz, eltekintve a legfontosabb marketing alapelvektől melyek ismerete nélkül az összes online próbálkozása kudarcba fulladhat.

Még a legkorszerűbb online marketing technika alkalmazása sem mentheti fel a tradicionális marketing alapvető szabályainak betartása alól – feltéve, ha sikert szeretne elérni internet marketing kampányaival. Az alábbi oldalon ezekről az alapelvekről olvashat.


tovább: A marketing alapjai (14 cikk)

 

Alternatív online marketing technikák

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az alternatív marketing technikák. Ebbe a csoportba sorolható - csak néhányat említve közülük - a blog, a podcast (hang közvetítés pl: konferenciákról) és az RSS.

A fenti technikák online értékesítésben betöltött szerepe napról napra dinamikusan növekszik. Segítségükkel a marketingesek a piac egy szélesebb (más módon kommunikáló) rétegét érik el, de hatékonyan használják ezen technikákat a vevő megtartás területén is.

Cikkjeinkből - részletekbe menően - folyamatosan tájékozódhat a legújabb technikákról, mind kialakulásukat mind az interneten betöltött szerepüket tekintve.


tovább: Alternatív online marketing technikák (8 cikk)

 

Az internet-világ hírei

Ebben a rovatban olyan friss híreket és hasznos információkat teszünk közzé, melyek ismerete elengedhetetlen az online vállalkozók számára. Írásaink segítséget nyújtanak az internet számos területén való eligazodásban – legyen az akár a jog, a pénzügyek, a nemzetközi online események, vagy a technika világa.


tovább: Az internet-világ hírei (12 cikk)

 

Egyéb cikkek


tovább: Egyéb cikkek (2 cikk)