Bemutatkozik Haraszti Mihály, cégépítési vendég-szakértőnk...

Ahogy már előző bejegyzésemben is beharangoztam, mostantól - mivel az online marketing eredményességéhez is elengedhetetlen - blogunkban a cégépítés rejtelmeiről is írni kívánunk. Erre a nem kis feladatra Haraszti Mihályt kértem fel, akit a nagyközönség első sorban a FranchiseMegoldasok.hu oldal kapcsán ismer. Sokan nem tudják róla azonban, hogy ő alapvetően a cégépítés, cégfejlesztés szakértője, a franchise "csak" a cégépítés egyik formája.

Mielőtt szakmai tapasztalatáról szó esne, elsőként azt kell kiemelnem, hogy olyan szakemberről van szó, akiben emberileg is 100%-ban megbízunk, és ez az oka annak is, hogy saját cégünk fejlesztése során is az ő szakértelmére támaszkodunk. Mielőtt pedig első bejegyzését közzétennénk, nézzük szakmai tapasztalatát (mely információkat igen nehéz volt kiudvarolni belőle, ő ugyanis azon kevés tanácsadó egyike, aki nemhogy nem "fényezi" magát, hanem igen szerényen nyilatkozik amúgy hatalmas szakmai tapasztalatáról)...

Svájcban tanult stratégiai tervezést és menedzsmentet, Angliában pedig a franchise rejtelmeit. Az arab világban felépítette cége közel-keleti irodáját, illetve Amerikában, és a Távol-Keleten felügyelte az egyik legsikeresebb hazai exportcikkünk forgalmát.

21 éve foglalkozik vállalkozásfejlesztéssel, a kis- és középvállalatok növekedési problémáival, és kiemelten a franchise-zal. Több könyvet írt róla, valamint tanulmányok és cikkek százait publikálta a témában. 7 egyetemen és főiskolán tanított, és számtalan előadást tartott a franchiseról az ország szinte minden szegletében.

Kezdeményezője és alapító alelnöke volt a Magyar Franchise Szövetségnek. Tanácsadója, és vezetőségi tagja volt számos amerikai és magyar vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezetnek, egyik vezetője volt egy akkor nálunk még ismeretlen, és forradalmian új termék bevezetésének és sikerre vitelének.

1990-ben alapította meg első tanácsadó cégét, mely a kis- és középvállalkozások (KKV) növekedési kérdéseivel foglalkozott, és mint a legsikeresebb növekedési stratégiát, a franchise-t állította figyelme és tevékenysége középpontjába.

Tanácsadási pályára során több tucat KKV-t segített stabil fejlődési pályára állítani, valamint több magyar frencsájz rendszer kidolgozását és hálózat-fejlesztését is levezényelte. Rendszeres képzésein vállalkozók tucatjai tanulták már meg a stabil vállalkozásépítés módszertanát, közülük többen a frencsájz modell alapján.

2006. ősze óta működteti Franchise Megoldások című tudásközpontját, mely vállalkozásfejlesztéssel, és a franchise témáival foglalkozik, mely mára a szakterület meghatározó szereplője lett.

Első bejegyzését holnap publikáljuk utána pedig hetente-kéthetente fog újabb blogbejegyzésekkel jelentkezni.


 

  

Huha. Nemrég hallottam egy nagyon ütős interjút Haraszti Mihállyal és arra gondoltam, hogy hogy eddig nem figyeltem rá és bizony mostantól jó lesz ezen változtatni. Nagyon-nagyon örülök, hogy Őt választottátok. :)

Szombat, 2010. Október 24. 1:25

szuper

Ha aktuális lesz a téma, valószínűleg én is Őt keresném fel franchise tanácsadásra.

Hétfő, 2010. Október 25. 20:50

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!