Hogyan teheti hatékonyabbá linkmarketing tevékenységét?

Cikksorozatunk első részében leírtuk a linkmarketing működésének alapjait. Ahogy ígértük mai cikkünkben bemutatjuk azt a monitorozó eszközt, melynek használatával jelentősen megnövelheti linkmarketing tevékenysége hatékonyságát.

 

Számokban a hatékonyság

Ha az előző cikkünk végén leírt szabályokat betartja, akkor jó eséllyel eredményes lesz a linkmarketing tevékenysége.

Nagyon fontos azonban tudnia azt is, hogy melyik partner oldalról, mennyi idő alatt hány látogató érkezett Önhöz és milyen tevékenységet folytatott az Ön weboldalán.

Ha nem vizsgálja meg az eredményeket részletesen, mert esetleg megelégszik azzal az információval, hogy "felfutott" a honlapja látogatottsága, akkor igazán hatékony linkmarketinget sosem fog tudni folytatni.
Egy megfelelő weboldal monitorozó rendszer segítsége nélkül lehetetlen feltárni azokat a tényeket amelyek az online bevételeiért, vagy azok elmaradásáért, a honlap esetleges sikertelenségéért felelősek.

Ha azonban a rendelkezésére áll egy megfelelő látogatottság mérésre szolgáló eszköz, akkor rendkívüli módon megnövelheti online marketing tevékenysége hatékonyságát.

Mielőtt nekilátna weboldala népszerűsítésének, javaslom, hogy üzemeljen be egy megfelelő látogatottságmérő alkalmazást - hogy mindig pontosan nyomon követhesse munkája eredményeit és ha úgy látja, hogy rossz irányba halad azonnal változtathasson - mert a számok nem hazudnak.

Egy megfelelő látogatottságmérő szoftver segítségével Ön:

  • Hiteles látogatottsági adatokat tud mutatni felkeresett partnereinek, ha ők erre igényt tartanak. Ebből látni fogják, hogy Ön valóban komoly online marketinget folytat, hisz pontos képe van arról mikor, mi történik a honlapján.
  • Rövid idő alatt kiderítheti, hogy mely típusú weboldalakról érkezik Önhöz a legtöbb látogató, így a következő megkeresések során már csak az ilyen jellegű oldalakra érdemes fókuszálnia a legnagyobb eredmény elérése érdekében.
    Gondoljon csak bele mit veszít ha nem tudja meghatározni mely partnerétől hányan érkeztek Önhöz! Akár naphosszat is folytathatja a megkereséseket minden irányban, olyan oldalakra ahonnan semmilyen eredmény nem származik - rendkívül sok időt és energiát elpocsékolva ezzel.
  • Folyamatosan monitorozhatja kihelyezett linkjei hatékonyságát így azonnal szemet fog szúrni Önnek, ha egy partnertől érkező látogatók száma hirtelen visszaesik. Ekkor érdemes utánanéznie mi változott azon az egy partner oldalon található kihelyezésével kapcsolatosan és könnyedén megoldhatja a problémát.
    Ha azonban nem elemzi a látogatottságot és nincs tisztában a pontos adatokkal akkor csak azt látja (jó esetben tényleg látja), hogy visszaesett a látogatói száma és soha nem lesz képes kideríteni miért. Vagyis kezdheti az egész munkát elölről: végignézheti egyesével az összes kihelyezését, vagy nekiláthat új partner oldalak felkeresésének, hogy kompenzálja a hiányzó látogatószámot.

Fontos tehát, hogy a látogatottság mérésre szolgáló szoftver rendelkezzen olyan kimutatásokkal, melyből könnyedén megtudhatja mely külső weboldalakról milyen számban érkeztek látogatók és milyen tevékenységet folytattak az Ön weboldalán. (Feliratkoztak a hírlevélre? Rendelést adtak le?)

A megfelelő alkalmazás nem egy egyszerű látogatószámláló, hanem egy kifinomult marketing szoftver, mely létfontosságú információkkal látja el Önt a kihelyezett linkjei hatékonyságával kapcsolatban. A szoftver használatán az Ön teljes marketing tevékenységének a sikere és a kudarca is múlhat.

Cikksorozatunk következő részében részletesen bemutatjuk a linkmarketing leghatékonyabb módját, az affiliate marketinget. Megtudhatja, miként állítható fel egyszerűen és működtethető hatékonyan egy affiliate rendszer - melynek segítségével jelentősen megsokszorozhatja online megrendelései számát.


 

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!