Az internet gyorsabban növekszik mint valaha

A világháló - a domain nevek számában mérve - gyorsabban növekszik, mint létrejötte óta valaha. Közel 75 millióra tehető a weboldalak száma. Az internetes robbanás már rég megtörtént, de a magánszemélyek és a vállalkozások érdeklődése és részvétele az online dolgokban, most minden időknél magasabb.

 

A Netcraft 2005 októberi kutatása szerint, 74.409.971 weboldal létezik. Ez egy 2.68 milliós növekedést jelent a szeptemberi kutatás eredményeként közzétett adatokhoz képest.

A jelentős gyarapodás azt jelenti, hogy a 2005-ös év, az eddigi legerősebb időszak az internetes fejlődés történetében. Csak ebben az évben 17.5 millió weboldal-t hoztak létre, mely könnyedén felülmúlja a dotkom fellendülés óta tapasztalt, 16 milliós éves átlagot.

A mérés során a 70 milliós weboldal számot elsőként augusztusban tapasztalták. Csak ebben a hónapban 2.7 millió domain nevet regisztráltak, a júliusi 2.7 milliós növekedéssel együtt így, elkönyvelhették az internet eddigi történetének két legerősebben fejlődő hónapját. (A 60 milliót 2005 márciusában lépte át az internet.)

A legelső, 1995-ben végzett Netcraft felmérés, csak 18.957 weboldal-t talált.

Rich Miller, a Netcraft elemzője, elmondta a BBC-nek, hogy ezt a robbanásszerű növekedést, nagy mértékben okozta az egyre több kisvállalkozás online megjelenése. "Nagyon sok innovatív projekt zajlik odakint és egyértelműen a kis emberek keresnek pénzt most az interneten, inkább mintsem, hogy vásárlásra használnák azt."

Ezt a nézőpontot alátámasztja egy, az OECD által 2005-ben kiadott tanulmány, melyből egyértelműen kiderül, hogy a vállalkozások világszerte elkötelezettek az internet felé. A svédek vezetik a rangsort, ugyanis üzleti vállalkozásaik 82.1%-a rendelkezik saját weboldallal.

(Érdekességképpen: a japán vállalkozások 78.4%-a, a németek 72.4%-a, a britek 66,3%-a, a szlovákok 46.7%-a, a magyar üzleti vállalkozásoknak pedig 34.7%-a rendelkezik weboldallal.)

(Forrás: www.emarketer.com - 2005. október 13-i hírlevele.)


 

  

A weboldalak számának növekedésével egyenes arányban növekszik a keresőmarketing jelentősége.

Viszont az internet növekvő nagyságának megfelelően egyre többet kell dolgozni az eredményekért.
;)

Szombat, 2006. Szeptember 02. 11:53

Igen és egyre drágább

Igen és egyre drágább lesz a PPC hirdetés.

Hétfő, 2007. November 12. 21:03

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!