Ön is fordítva ül a lovon? - 1. lecke - Weboldal vagy új munkatársak?

Ahogy már pár nappal ezelőtt is beszéltem róla, sokak internet-marketinghez való hozzáállásával az a probléma, hogy nem a megfelelő okból kezdenek bele az internet-marketingbe. Ezalatt azt értem, hogy van a cégükben egy alapvető probléma, amelyet nem tudnak, nem akarnak megoldani, úgyhogy - persze nem tudatosan - helyettesítő megoldásként belevágnak az internet-marketingbe. Ez persze nem szünteti meg a nehézségeket, sőt, idővel újabbakat hoz magával, de ez az elején még nem látszik.

Az első tipikus hiba, ha nem megfelelő munkatársakkal vagy nem elegendő munkatárssal dolgozik a cégtulajdonos, és ahelyett, hogy megoldaná ezt a problémát, ahelyett, hogy új embereket venne fel, úgy dönt, hogy itt az ideje csinálni egy új weboldalt.

Mi lesz az eredmény?

A nem megfelelő munkatársak megmaradnak, az alacsony termelékenység, az elégedetlen vevők, az alacsony profit problémája nem oldódik meg, sőt, tovább romlik, miközben Önnek - a cégtulajdonosnak - még több feladata adódik online marketingje kapcsán.

Mit tehet egy ilyen helyzetben? Hogyan ismerheti fel, hogy ebbe a hibába esett? Ami pedig még fontosabb, hogyan javíthatja ki ezt a helyzetet. Mert azt valószínűleg Ön sem gondolja, hogy sokáig fenn lehet - érdemes - tartani egy ilyen helyzetet!

Nos a megoldás nem is olyan bonyolult mint gondolná, ráadásul egyetlen kattintással megismerheti! Tegnap ugyanis erről a készítettem Önnek egy háromnegyed órás interjút Pongor-Juhász Attilával, a közismert kisvállalati munkaerő kiválasztási tanácsadóval, melyet ingyenesen és regisztráció nélkül máris letölthet innen: Amikor az online marketing csak alibi - Dolgozzon világbajnok munkatársakkal! (MP3 - 43 perc - 42 MByte)

Extra ajándék: Attila az interjú végén segítségképpen felajánlotta hamarosan elérhető mesterkurzusának egyik legfontosabb fejezetét szintén ingyenes letöltésre: "Az ideális munkatárs profiljának véglegesítése, az üzleti eredmények megvalósításához szükséges kulcskompetenciák meghatározásán keresztül." (PDF - 11 oldal - 1.6 MByte)

Az én felajánlásom pedig ez: Írja meg kérdéseit az anyag meghallgatása után itt a blogban péntek éjfélig, és én jövő hét elején az összes felmerülő kérdést nekiszegezem Attilának, és készítek vele egy újabb interjút, hogy egyetlen megválaszolatlan kérdése se maradjon! Korrekt ajánlat?

Várom hozzászólását, véleményét, és kérdéseit!


 

Tisztelt Balázs Kitűnő

Tisztelt Balázs
Kitűnő ötlet ez a vállalkozás szervezés tanfolyam.
Közel az ötvenhez, folyamatos három műszak rengeteg túlóra.
Amitől szabadulnék. E mellet kell valami módon egy nyugodtabb
jövő reményében az eddigi foglalkozásomhoz képest homlok egyenest
másba fogni.
(Addig amíg van biztos anyagi hátterem az online marketinget
mint Új szakmát tanulni. )
A környezetemben Békés megye szinte csak ellendrukkerek vannak.
így elég nehéz.
Valódi segítséget, biztatást önöktől kaptam Cs. Balázs, S. Sándor, W. Gábor,
A Pongor úrral készített hangfelvétel segített átértékelni a dolgaim.
Igaz meg kellene osztanom a munkát. Jelenleg a család
pesszimista tagjait tudnám sőt leszek kénytelen bevonni.
Kérdésem milyen technikát, módszert válasszak a gyorsabb
( egyátalán az) eredmények érdekében. Rész feladatokra bontás
személy kiválasztás technikája motiválás stb.

Szombat, 2008. Április 12. 8:47

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!