SEO kérdés

Kaptam egy levelet tegnap egy weboldaltulajdonostól, amelyből az derül ki, hogy néhányan még mindíg nagyon fura dolgokat tudnak (vagy nem tudnak) a keresőoptimalizálásról (nem a levél írójára, hanem awebmesterére gondolok).

Íme a levél:

"Kedves Balázs!

Köszi az érdeklődést. A Keresőmarketing tanulmány nagyon tetszett.
Igazából rá is döbbentett, hogy a cégünk holnapjának tartalmát sem látják a keresők. Miután ezt kipróbáltam, rákérdeztem a honlap szerkesztőnknél, hogy mégis hogy van ez. Erre azt a választ kaptam, hogy
ez egy biztonsági beállítás, és hogy azért van így beállítva, hogy ne legyen kívülről könnyen hozzáférhető és ne jelentsen rést a site-on (kiemelés a szerkesztőtől). De ha kérem, akkor átállítja a site letiltását.

Erről neked mi a véleményed?

Válaszod előre is köszönöm!
"

Hát ennyi!

Vajon meddig mehetek el a szakszerűtlen válasz bírálatában, ha a kérdező érdekeit tartom szem előtt?

Ön mit gondol?


 

  

A weboldaltulajdonos és a webmester teljes levélszövegének ismerete nélkül nagy bátorság lenne felvállalni a döntőbíró szerepét.

Szerda, 2006. Február 22. 16:19
  
Szerintem a leveliro azonnal alkalmazzon egy masik webmestert.
Szerda, 2006. Február 22. 16:57

Én nem tudom, hogy miért,

Én nem tudom, hogy miért, de úgy látom a webmesterek agya egy rugóra jár. Én ugyanigy jártam. Heteken kerestem különböző oldalakon cégünk oldalához a kulcsszavakat, mivel többnyelvű igy minden nyelvhez külön külön, és mikor a google rátalált csak a domainnevünk láttam, meg hogy melyik szerveren van. Mikor szová tettem a webmesteremnél a válasz detto ugyanez volt, hogy igy biztonságosabb, meg mivel az épülő online shoppunk és egy exportált anyag külön weboldala miatt egy nagyobb tárhelyet béreltünk és nem külön külön minden domain névre, igy látszik a vásárolt domainnevünk. Mikor kértem hogy legyen látható a META hivatkozások és kulcsszavak, akkor a google már kiirta az oldalleirást meg mindent, sőt 2 héttel a regisztrálás után pl a szlovák dekorácia szóra a 4. helyen hozott, és a tőbbi kulcsszóra is elég jó helyen vagyunk. Most ugy mutatja oldalunk a vásárolt intextdecor.com helyett hogy intextdecor.m3.sk. Na most ezzel mit lehet csinálni? A webmesterem azt mondja hogy ebbe bele lehet nyugodni csak nem megy. Segitsetek! Mégis jobban jártunk volna minden domainhez egy tárhellyel?
Szerda, 2006. Február 22. 18:47

Hát, megnéztem az oldalt

Hát, megnéztem az oldalt és a következő a véleményem: szerintem a nyitóoldalakon indokolatlanul van a szöveg FLASH-ben, így a rajta lévő szavakat nem találják meg a keresőrobotok. Ráadásul a többszintű menü JavaScripttel íródik ki, így biztos nem indexelik le a keresők a belső oldalakat, ilyenkor nem árt, ha van egy oldaltérkép menüpont, hogy azt találják meg a robotok és azon keresztül már be tudnak lépni a belső oldalakra.
Az, hogy nem a .com-os végződésű domain név látszik, abból adódik, hogy a webmester nem jó módját választotta az átirányításnak, így ha valaki az intextdecor.com-ot írja be, rögtön átugrik az intextdecor.m3.sk domain névre és a keresőrobotok is azt látják. Nem hinném, hogy az átállítás a tárhelyek miatt ilyen, érdemes lenne más weblapkészítő vagy hosting céget is megkérdezni ezzel kapcsolatban.
Röviden ennyi.

Kedd, 2006. Február 28. 10:35

Én ehhez hasonló esetekben

Én ehhez hasonló esetekben - tehát amikor a beállítások vhogy nem akarnak összejönni -, leülök egy programozóval ÉS a rendszergazdával, és kitaláljuk a megoldást. Ha ott vannak mindketten, akkor gyorsan és hatékonyan megvan a megoldás.

Ha nincs rendszergazda, vagy nem lehet vele kapcsolatba kerülni, az gond. Kell keresni egy tárhelyet, és egy weboldal készíő céget, ahol kellően rugalmasak, és nem mondanak lustaságből olyat, hogy ezt csak így lehet megoldani.

Mióta saját szerverünk van és saját rendszergazdánk, azóta megtanultam, szinte mindent meg lehet úgy oldani, hogy ne legyen az üzlet kárára!

B.

Péntek, 2006. Március 03. 23:26

kedves Intextdecor!

kedves Intextdecor!
A webmestert azonnal rugjátok ki, remélem nem fizettetek neki túl sokat a "design"-ért. Semmi esztétikai egységet nem lehet az oldalon felfedezni, a zene kikapcsolását is nehéz megtalálni, ahol flash-t használnak, ott nem kéne, ahol meg kellene bele valami designosabb (pl: menü) ott meg jönnek ezzel a régesrégi legördülő javaszkriptes izével, stb, stb...

Keresőoptamailzálás szempontjából is hagy maga után rengeteg kivánni valót az oldal, hogy a marketingről ne is beszéljünk:
Azt kell eldöntenetek, hogy be szeretnétek mutatni a termékeiteket az interneten: VAGY EL SZERETNÉTEK ADNI AZOKAT?

Ezeket nehogy magadra vedd, kedves IntextDecor honlap tulajdonosa (a nevedet sajnos nem tudom), a "webmester"-nek szólnak ezek a sorok. Azért vagyok ilyen felháborodott, mert tele van az ország ilyen "webmester"-nek nevezett tervező félékkel, akik a legjobb esetben meg tudják nyitni a Flash-t, meg valahogyan öszetákolnak egy weboldalt, ami a kezelhetőség és a design szempontjából nagyon messze áll a jótól: de ez még csak a kisebbik rossz.

A nagyobb baj az, hogy a weboldal NEM AKARJA ELADNI A TERMÉKET! a "szokásos céginfo, elérhetőség bla bla, amennyiben felkeltettük érdeklődését jelentekezzen itt és itt..."

És a leszomorúbb, hogy olyan cégek mint pl. a tiétek is, akik értenek a szakmájukhoz-de a webdesignhoz és a marketinghez kevésbé-, FIZETNEK egy ilyen weboldalért.

Nem akarok itt önráklámot csapni (és nem fogok), de tényleg nagyon szívesen segítenék Nektek rendbehozni ezeket az oldalakat.

Minden jót kivánok, és nagyon sok sikert, de sürgősen változtassatok a weboldalatokon, ha el szertnétek adni a termékeiteket.

Szombat, 2006. Október 14. 14:36

Indult egy

Indult egy keresőoptimalizáló verseny, a linkfelhő. A verseny honlapja itt érhető el.

Hétfő, 2007. Február 05. 20:50
  

Az a tapasztalatom, hogy a webmesterek -és itt leginkább a php programozókra gondolok- egyre jobban tisztában vannak a keresőoptimalizálás fontosságával, hiszen Nekik is a Vevőik igényei szerint kellene programjaikat megalkotni.

Az igények alatt pedig a szavakban kifejezettekre gondolok, a látens igények nem igazán hozzák Őket lázba.

Szóval nem baj ha sok az id meg & jel az url-ben, jó a táblázatos oldalastruktúra is, nameg az sem igazán fontos, hogy valid legyen a html. A lényeg, hogy működjön.

Azért remélem idővel ez a jelenség azért meg fog szűnni, és a vevőközpontúság Őket is megérinti egyszer.

Hétfő, 2007. Február 12. 15:13
  

Az a tapasztalatom, hogy a webmesterek -és itt leginkább a php programozókra gondolok- egyre jobban tisztában vannak a keresőoptimalizálás fontosságával, hiszen Nekik is a Vevőik igényei szerint kellene programjaikat megalkotni.

Az igények alatt pedig a szavakban kifejezettekre gondolok, a látens igények nem igazán hozzák Őket lázba.

Szóval nem baj ha sok az id meg & jel az url-ben, jó a táblázatos oldalastruktúra is, nameg az sem igazán fontos, hogy valid legyen a html. A lényeg, hogy működjön.

Azért remélem idővel ez a jelenség azért meg fog szűnni, és a vevőközpontúság Őket is megérinti egyszer.

Hétfő, 2007. Február 12. 15:15

Kedves Barátaim,

Kedves Barátaim,

Anélül, hogy védjek vagy épp megszóljak bárkit is, csupán néhány gondolat kontra és rekontra:

- ne legyün se vakok se naivak, gyakorlatilag, a megrendelők még mindig a dizájnra mennek elsősorban, nehéz megértetni velük, hogy ami nem hasznos egy weboldalon, az káros, a webdizájnerek ennek megfelelően, dolgoznak.
- aki már felismerte hogy SEO márpedig kell! ott már van mit keresni,

Mint látjuk az inkriminált weboldal tulajdonosnak is most van gondja a webdizájnerével, hogy rádöbbent hogy van kereső barát weboldal meg nem keresőbarát...

Üdv: Taubert István

Csütörtök, 2007. Április 26. 2:06

Több mint másfél év

Több mint másfél év eltelt, de az Intextdecor site nem lett jobb...

Szombat, 2007. Szeptember 29. 9:11
  

Már több mint egy éve nem érkezett semmilyen hozzászólás az INTEXTDECOR weboldalhoz.

Érdekes módon, mikor beírtam a "webdesign marketing" vagy "internet marketing" szót a keresőbe, az oldalatok messze nem volt az első találatok között, nem így az intextdecor, štuky stb szavakra, vagy akár a flash-intróban található szavakra, pl výroba sadrokartónových strôp stb.

Még egy dolog: Ha már szkript, akkor legyen dzsava. Egyébként pedig DHTML, persze ez neked biztos nem mond sokat. A flash-et ma már 100%-ban indexelik a keresők, amit ti még 2006-ban nem láttatok előre, én igen.

u.i. Az oldal még ma is úgy jó, ahogy elkészült.

description" content=""

Ha valaki megnézi az oldalatok forráskódját, ez nem a legjobb reklám a számotokra, gyorsan javítsátok ki. Ha nem megy, szívesen segítek :-)

Péntek, 2008. November 14. 19:41

Kedves Webmester, Tényleg

Kedves Webmester,

Tényleg jól eltelt az idő, ha nincs az értesítő el is felejtem, hogy valaha kommenteltem ehhez a posthoz. Ma már finomabban fogalmaznék, részemről bocs ha nem volt helyénvaló a kritika.

Biztos van olyan keresőszó amire pl. jómagam nem optimalizáltam az oldalam, de pont azok amiket említettél, arra épp első az én weboldalam (webdesign marketing) az "internet marketing"-re meg pont jelen blog szerzője, Balázs az első.

Péntek, 2008. November 14. 20:14
  

Én sem rosszakaratból mondtam, azért is nem szóltam eddig hozzá (a tulajjal viszont megbeszéltük), mert tudtam, hogy nincs minden adat a kezetekben.

Még mindíg nincs találatom egyik oldalatokra sem, sem a google-ban mint a yahoo-n (nem mindenki a "csak .hu" beálítással keres), amit én írtam az viszont a teljes webkeresésnél adja az első helyeket.

Tisztelettel: Molnár Sándor, (Felvidék)

u.i. Az új oldalaimat egyx heten belül indexelik a keresők.

Péntek, 2008. November 14. 21:20

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!