Válságmarketing webkonferencia - még néhány nap!

"Ha nyomorúság idején gyenge vagy, akkor kevés az erőd."

Ez az idézet lehetne a szlogenje Válságmarketing Webkonferenciánk első részének, aminek témája nem lesz más, mint a válságpszichológia, illetve annak gyakorlati alkalmazása. Erő a nehézségek leküzdéséhez – ez a tényleges címe. Az az idézet, amit az előbb felolvastam – "Ha nyomorúság idején gyenge vagy, akkor kevés az erőd" – tényleg lehet a vezérmondata, vezérgondolata ennek az első szakasznak.

Amikor először hallottam ezt a gondolatot, az volt az érzésem, hogy ez aztán egy nagyszerű tanács, gratulálok. Olyan, mint amikor valaki vérbe fagyva fekszik a földön, az utolsókat rúgja, s valaki odajön, és még belerúg egyet. "Ha nyomorúság idején gyenge vagy, akkor kevés az erőd." Köszönöm szépen, gratulálok, ez egy nagyszerű tanács…

Mára viszont azt gondolom, hogy ebben az idézetben hihetetlen bölcsesség rejlik, és ha ez az egyetlen gondolat, ami válság után megmarad bennünk, és amelyet a jövőre nézve követendő vezérelvnek tartunk, akkor már ezért az egyetlen gondolatért megérte átmenni a válságon. Hiszen miről szól ez az idézet? Arról, hogy az életünk – akár akarjuk, akár nem, akár hiszünk a reklámoknak, akár nem, akár tagadjuk, akár szembenézünk vele –, tele van nehézségekkel. Sőt, az életünk alapvető, talán legalapvetőbb tényei olyan nehézségek, amelyek elkerülhetetlenek. Amelyeknek minden ember ki van és ki lesz téve, és amelyek elől sokszor elmenekülni sem lehet. Az élet garantáltan fog nehézségeket hozni. Az élet garantáltan fog változásokat hozni. És ezek a változások, ha újra meg újra váratlanul érnek minket, akkor válságokat fognak előidézni. Persze egy ilyen nagyon egyszerű kis példa esetén ezt mind tudjuk, és azt mondjuk, ez nyilvánvaló. Ugyanakkor az életben, a vállalkozásunkban mégis, képes ez a fajta naivitás eluralkodni rajtunk. A mindennapi hozzáállásunkat képes ez meghatározni.

A webkonferencia első szakaszának keretében, többek között – hat pontból ez az egyik, amit első alkalommal át fogunk venni – meg fogjuk nézni, hogy milyen valóságban élünk, és hogy Ön milyen valóságban él. Hogy ebben a valóságban vajon Ön áldozati létet folytat-e, vagy sokkal inkább felkészült, dörzsölt vadászként halad előre célja felé. Nagyon sok csapdája van ennek, nagyon sok olyan észrevétlen buktatója, amely az embert a felelősség fel nem vállalásába, egy kis önsajnálatba, áldozati létbe taszíthatja. Vagy ha nem is ennyire szélsőségesen, de kicsavarhatja a kezünkből azt az erőt, amellyel valójában élhetnénk, azt a határozottságot, azt a tisztánlátást, amellyel tényleg a legtöbbet tudnánk kihozni az életünkből, akár válság idején is.

1. Rész: 2009, július 9. csütörtök, 18:00
Erő a nehézségek leküzdéséhez! A válságpszichológia és Gyakorlati alkalmazása

2. Rész: 2009, július 14. kedd, 18:00
A 10 válság idején leggyakrabban elkövetett online marketing hiba, és a rájuk adott megoldások

"Ha nyomorúság idején gyenge vagy, akkor kevés az erőd." Arról szól ez a gondolat, hogy Önnek olyan erőt kell találnia a vállalkozásához, a munkájához, amit el kell végeznie – szeresse vagy gyűlölje azt –, és az életéhez, amely elég erős ahhoz, hogy akár rossz időkben is megtartsa Önt. Ha nyomorúság idején elfogy az erőnk, akkor nem készültünk fel! Mert a nyomorúság biztos, hogy jönni fog! A nyomorúság nem egy olyan néha megjelenő, a fejét szinte soha fel nem ütő ritkaság, amelyre nem érdemes felkészülni. Hanem valami, ami garantált. Apróbb vagy nagyobb mértékben, de garantált. A felkészültség azt jelenti, hogy Önt semmi sem éri meglepetten.

Tudom, hogy most már benne vagyunk a válságban, de ne gondolja, hogy késő felkészülni, ne gondolja, hogy késő megtalálni a megfelelő erőt, a megfelelő felkészültséget! Ebben fogunk segíteni a Válságmarketing Webkonferencia első részében: erőt fogunk találni a nehézségek leküzdéséhez.

Köszönöm a figyelmét és remélem, hogy találkozunk a konferencián!


 

Egy gondolat...

Nem tudok menni, de bízok abban, hogy a többieknek segíteni fog az előadás. Sok sikert nekik.:)

Kedd, 2009. Július 07. 13:35

nem tudok elmenni :(

Sajnos én sem fogok tudni elmenni, de nagyon érdekelne az előadásról egy rögzített hangfájl, ha lesz?
Amúgy mi eddig a válságban kerestük a legtöbb pénzt, de biztos nem mindenkinek van ez így úgyhogy remélem sokan elmennek, hogy kikecmeregjünk ebből a szörnyű helyzetből.

Kedd, 2009. Július 07. 13:40

Nem kell "elmenni" sehová

Ha jól értelmezem ez egy Web konferencia, vagyis elég leulni a számítógép elé.

Vagyis senkinek sem kell utaznia sehová, csak a gépet kell bekapcsolni.

Szervezok, kerem javitsatok ki, ha tevedek.

Udv, Zsolt

Kedd, 2009. Július 07. 13:48
  

Igen Zsolt,

Ez egy webkonferencia, és nem kell menni sehova, hanem leülni a számítógép elé. A hozzáférési infókat a JELENTKEZŐKNEK holnap és holnapután is elküldjük.

Üdv: Balázs

Kedd, 2009. Július 07. 13:53

támogatás

Én úgy érzem, hogy valahol közös érdekünk, hogy mindenki kilábaljon. Én valahogy igyekszem az emberek mentalitásán változtatni. A legnagyobb probléma a sok munkanélküliség, amit valahogy nem ártana megszüntetni valamennyire. Ha a cégek minél több embert vennének fel úgy, hogy saját javukra is válna, akkor a problémák megoldódnának. Csak ehhez a cégvezetők számára is elég nagy fejtörést tud okozni. Pedig a kevés munkanélküli kevés pénzt vinne az államtól és szívesebben is költekeznének, ami a cégek számára szintén jó.

Kedd, 2009. Július 07. 17:46

Jaj, de kár,

Jaj,de kár,nyaralok a családdal.Ha egy mód lenne rá megoldanám a kapcsolatteremtést,de pont csütörtöktől kedd estig sátorozni megyünk.Nem készül róla hangfelvétel?Nagyon sajnálom...

Kedd, 2009. Július 07. 14:31
  

1.) Lesz hangfelvétel.
2.) Csak azoknak küldjük el, akik jelentkeztek a fenti nagy linken.
3.) A jelentkezés mindkét alkalomra szól, de a másodikon való részvételnek nem feltétele, hogy az elsőn is részt vegyen.

Üdv: Balázs

Kedd, 2009. Július 07. 14:44

Ötlet neked, Balázs;-)

Programozd be a blogba, hogy kérhessünk értesítést új hozzászólásról. Könnyebb nyomon követni.;-)

Kedd, 2009. Július 07. 17:49
  

János!

Köszi a javaslatot.

1.) Ha a Te hozzászólásodra jön válasz, arról tegnap óta kapsz értesítést - tehát elvileg most is - kérlek szólj, ha mégsem.

2.) Arról is szeretnél, ha bárki hozzászól? Hm. Ezt átgondoljuk!

Még egyszer köszi!

Üdv: Balázs

Szerda, 2009. Július 08. 7:54
  

Igen, pontosan. Jó lenne ha alul írok és bejelölhetem, hogy minden hozzászólásról kapjak értesítést ebben a blogbejegyzésben. Érted, nem kell mindig gépnél ülnöm vagy frissítenem állandóan az oldalt, hogy jött e új hozzászólás. Mikor géphez ülök, az első dolgom hogy megnézem van e új email.
Jobb oldalon a kép leírását elírtad, ami most így néz ki: A szabdság rabszolgái

Szerda, 2009. Július 08. 8:38

egy kicsit magamba néztem

A legtöbb esetben a megszokott módszereinkkel igyekszünk nem is megoldani, hanem inkább túlélni a mindennapokat, és itt rontjuk el az egészet, hiszen ezzel nem konstruktívan állunk hozzá életünkhöz, hanem csak tovább bonyolítjuk azt. Ha képesek lennénk erre, akkor alapjaiban tudnánk változtatni az életünkön, lelki és spirituális síkon egyaránt. Nem az események áldozatai lennénk, hanem azok irányítói.
Üdvözlettel:
Nagy Péter

Kedd, 2009. Július 07. 14:36
  

Csatlakozom a sajnálkozásban a férjemhez, (Szabolcs László), mert, hogy együtt megyünk szabadságra :) Szóval kár, hogy nem vehetünk részt, mert, talán példával is szolgálhatnánk, hogy a válság idején milyen hatékony lépéseket tettünk, a túlélés, sőt a fejlődés érdekében.Aki teheti kapcsolódjon be, mert Sándoréktól csak megvalósítható dolgokat lehet tanulni.Talán lesz hangfelvétel?A keddi napra talán hazaérünk,arra lehet külön is jelentkezni?

Kedd, 2009. Július 07. 14:39

Jelentkeztem

Ráérek, szükségem van rá. Figyelek nagyon:)

Kedd, 2009. Július 07. 14:53

én ott leszek

Én mindenképp ott leszek, remélem holnap megkapoma belépéshez szükséges jelszót.
Minden érdekel, ahol tanulhatok, mert fontosnak tartom a fejlődés szempontjából.

Kedd, 2009. Július 07. 16:53

Ok, Balázs!

Jelentkezem, bár most nem tudom meghallgatni (nem arra melózom, amerre a szervíz van, és nincs hang a gépen), de a hangfelvétel jól fog jönni később is.
Le nem maradnék.

Kedd, 2009. Július 07. 19:29

Magvas gondolatok

Örülök annak a felismerésnek, hogy valaminek a tagadása nem jelnti azt, hogy a tény nem létezik.
Magam is új módszerek, ismeretek, információk alapján igyekszem újjászervezni működésünket, ami önmagában is egy megoldás a vállságban, alkalmazható technika, támogatás...

Nagy kváncsisággal várom a holnap estét!

A hangfelvételnek külön örülök! Egy konferencia anyaga akkor lehet igen hatékony, ha azt töbször is vissza lehet hallgatni!

Köszönettel:
Udvardy Mihály
az üzleti információk közvetítője

Szerda, 2009. Július 08. 7:44

Gratuláció

Kedves Sándor és Balázs!

Lenyűgöző a munkájuk, meglátásaik, csak gratulálni tudok! Az e-mail sorozatokról semmiképpen sem iratkozok le, de sajnos kevés időm engedi, hogy mostanság oldalammal foglalkozzam.
Ezúton felajánlom, ha valakinek szüksége van rá, és ki tud belőle hozni valami jót (erre önökben és köreikben látok jelenleg megfelelő tudást és szakértelmet), akkor szívesen átadom, vagy ha értékesebbet képvisel valaki szemében, eladom.
Mindenkinek csak ajánlani tudom anyagaikat, melyeket az elkövetkezendőkben is mindenképpen jó szívvel ajánlok azoknak, akik tanácsot kérnek tőlem.

Sok-sok sikert kívánva: Balázs

Szombat, 2009. Augusztus 08. 18:03

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!