Hogyan NE vegyen fel munkatársat + Hogyan nyerjen konzultáció sorozatot!


Ahogy tegnapi video bejelentésemben is ígértem, a héten arról lesz szó, hogy hogyan találhatja meg és csábíthatja cégéhez a lehető legjobb munkatársakat. Ezen belül ma a következő két dologról lesz szó:

- Hogyan buktam bele másodszor is az irodavezetői munkatárs felvételbe, és mit tanulhat Ön ebből a sztoriból?

- Hogyan kaphat ingyenes konzultáció sorozatot Pongor- Juhász Attilával, hogy következő munkatárs felvétele a lehető legjobban sikerüljön?

----------------

A sztori röviden:

Első felvonás: Sok hónappal ezelőtt belevágtam egy Cégvezető asszisztens felvételébe. Nem találtam alkalmas jelöltet - a próbamunkán mindkét befutó jelölt elvérzett.

Második felvonás: Második nekifutásra máshol hirdettem (JobPilot.hu), meg is találtam a tökéletes jelöltet, fel is vettem, majd az illető a második hónap végén felmondott.

Mit lehet tanulni az esetből?

-------------------
Amikor a második felvonás elkezdődött, akkor már túl voltam Attilával számos konzultáción, és túl voltam a múlt novemberi szemináriumán is. Ennek megfelelően kellő magabiztossággal mentem végig az Attila által tanított folyamaton, és csak néhány kapitális hibát követtem el. Az elsőt rögtön az álláshirdetés megírásakor. Majdnem jó volt a hirdetés. Majdnem. Ezt az esettanulmányt akkor készítette az Attla, amikor sikerült a második körben felvenni egy tökéletesen a cégünhöz passzoló hölgyet. Mindketten nagyon büszkék voltunk rá, hogy ennyire jól működött Attila módszere, és végül csakis babonából nem tettük közzé a tanulmányt. Azt gondoltuk, hogy legalább a próbaidő végét várjuk ki, hiszen csak akkor lesz "végleges", hogy sikeres volt a felvétel.

Folytatás lejjebb...

--------------------

Mi volt a hiba az álláshirdetésben, és mi volt a többi hiba amiket elkövettem? Ha megírja nekünk itt a blogban, hogy mik voltak a hibák, és ha Ön jár a legközelebb az igazsághoz, akkor Attila három telefonos konzultációval fog Önnek segíteni legközelebbi munkatársa felvételekor.

Honnan tudhatná mit toltam el?

Egyszerű: Töltse le az Attila által készített ingyenes Munkatárs Kiválasztási Starter Kit-et, és ismerje meg belőle az alapokat. Majd írja meg, hogy az esettanulmány és a sztori itt leírt hátralevő része alapján mit gondol, mit rontottam el!

A nyertest Attilával fogjuk kiválasztani a hét második felében, és a részletes indoklást az Attilával készített interjúban fogjuk megtenni.

--------------------

Folytatás fentről...

Ahogy már fentebb mondtam, az álláshirdetésben csak egyetlen lényeges hiba volt, méghozzá egy olyan fogalmazási hiba, amely miatt a hirdetés nem a megfelelő embereket vonzotta. Hogy ezt pontosan hogy értem, még nem akarom elárulni, ugyanis nem akarom lelőni a fenti kiírása poénját. A lényeg, hogy megtaláltuk az akkor ideálisnak tűnő jelöltet, meg is volt az első interjú, majd megvolt a második interjú is, majd mivel egyértelműen sokkal jobb volt a többi jelöltnél, meg is tettük az ajánlatunkat, amit ő készségesen el is fogadott.

A betanítás viszonylag gyorsan ment, és az első hónap végén már kezdte komolyan levenni a vállamról azokat a feladatokat, amelyeket már régen nem nekem kellett volna végeznem. Ami igazán érdekes a történetben, hogy mi egészen a hölgy felmondásának pillanatáig teljesen elégedettek voltunk a munkájával, talán csak az volt furcsa, hogy számunkra teljesen normálisnak tűnő helyzetekben is igen feszültnek tűnt, illetve volt pár olyan kijelentése a hölgynek, ami kicsit fura volt, vagy amivel nem feltétlenül tudtunk egyet érteni.

Hogy mit toltam el? Mondja meg Ön, és nyerjen egy munkatárs kiválasztási konzultáció-sorozatot Pongor-Juhász Attilától! Íme a részletes kiírás még egyszer:

--------

Töltse le az Attila által készített ingyenes Munkatárs Kiválasztási Starter Kit-et, és ismerje meg belőle az alapokat. Majd írja meg, hogy az esettanulmány és az itt leírt sztori alapján mit gondol, mit rontottam el!

A nyertest Attilával fogjuk kiválasztani a hét második felében, a részletes indoklást pedig az Attilával készített interjúban fogjuk megtenni.

Jó hiba- és munkatárs keresést kívánok Önnek!

Egy meglepetés: tegnap délután tudtam meg, hogy Attila nagyvonalúan egy harminc perces hangfelvételt is a rendelkezésünkre fog bocsátani a héten, amelynek két különlegessége van: (1) egy jövőbeni termékéből származik az anyag, és (2) felvételen egy közismert marketing szakembernek segít az illető marketing menedzserének felvételében! Még én sem hallottam az anyagot, és már alig várom, hogy megkapjam!!!


Hozzászólását meghagyhatja ezen a telefonszámon is:
(+36) 30/890-4529.

Tipp: Mentse el telefonjába a (+36) 30/890-4529 számot, és bármikor, amikor eszébe jut valami a témával kapcsolatban, hagyja meg nekem hozzászólását azonnal!


 

  

Kedves Balázs!

Szerény véleményemet az alábbiakban olvashatod:

1.
„Jól teljesített már az adott munkakörben” – de egy nagyvállalatnál

Egy nagyvállalatnál, irodavezetőként, több titkárnőt irányított
de itt neki kellett a kulimunkát is elvégeznie….

2.
Nem kértél telefonos referenciát

3.
kiírási hiba:
egy nagy cégre számított, nem egy mikro vállalatra…..
A hirdetésben nem szerepel, hogy Kisvállalkozás

A jelölt csak ugródeszkának használta cégedet…
Kicsi volt neki a „pálya”, de kellett a munka,
ezért elvállalta, és az első hét után már keresett további álláslehetőséget…

4.
Előfordultak váratlan feladatok,
melyeket neki kellett megoldania.

5.
Nem szerette az on-line marketinget….

6.
Társad rád bízta a kiválasztást, az interjún nem volt ott.

7.
Bele akart szólni döntésekbe.
Önálló döntéseket akart hozni,
de nem volt rá lehetősége ( cégvezető jobb keze ),
ezért bírálta a ti döntéseiteket, mert ő máshogy csinálta volna,
természetesen sokkal jobban…

Üdv,

András

Kedd, 2008. Május 27. 22:41
  

Sziasztok,

Nagyon szeretnék nyerni!:)

A megoldásom: Ha valóban szabálytisztelő, kitartó munkatársat vettetek fel, akkor a hölgy kiválóan ellátta a háttérmunkát (táblázatok kezelése, pénzügyi feladatok etc), de gondjai akadtak, amikor az ügyfelekkel kellett kommunikálnia. A kapcsolattartás során keletkező stresszes, váratlan helyzeteket sem tudta kezelni. A "szép kör" is ezt mutatja, a másik térfélen helyezkedik el a kommunikációs készség. A "kijelentései" is erre utalnak. A hiba az lehetett, hogy az ügyfelekkel történő kapcsolattartási szituációkat, valamint a váratlan helyzetekre történő reagálást nem teszteltétek.

Üdv:
Lis

Kedd, 2008. Május 27. 23:52

Kedves Balázs! Te egy

Kedves Balázs!

Te egy befele forduló barátságos embert keresel! :)
Érzésem szerint a hölgynek abból lett elege, hogy a nálatok dolgozók mind nyitottak és nem tudta elviselni, hogy tőle is ezt vártátok. Ő egy szabályok között élő, pontosan előre tervező személyiség lehetett, akit nagyon zavart az, hogy ti ebből a helyzetéből ki akartátok őt mozdítani, ugyanis nem volt partner azokban a dolgokban, amiket köztetek mint jól egymáshoz szokott családias munkaközösség, megengedett. Egy idő után elkezdte őt zavarni ,hogy egy-egy "poénon csak ő nem nevet" és ezt ti még meg is jegyzitek. Pedig csak személyiségének megfelelően ő befelé élt nem kifele.

Üdvözlettel:

Nagy Péter

Kedd, 2008. Május 28. 0:05

A döntéshozatal kérdése

A döntéshozatal kérdése nem lett jól megfogalmazva. A kiirásban előre megszabott feladatok végrehajtására kestél embert, pedig a Kreativ döntéshozatal is a munkaköréhez lett csatolva. Bátorsága így nem volt- hiszen nem erre készült, ellenben lehetősége a munkaköri kiirásban nem szerepelt. A konfliktus- "döntést vártok el olyan területen, ahol erre se lehetőségem, se bátorságom" Ez a helyzet okozta a bizonytalanságot, és a nem megfelelő nyitást- és körön kívűl maradt. Egyszerűen nem tudta hogy hogyan viselkedjen. Átlépheti -e a felállítrott korlátot- vagy sem. Mivel szabálytisztelőt kerestél nem léphette át, hiszen akkor az eredeti elvárásnak nem felelt volna meg- azaz ez számára zsákutca. Elvártátok volna a nyitást- azaz saját döntésetekkel ( elvárásotokkal) mentetek szembe - ami számára teljes képzavarral járt.
Szerintem. :-)
Üdv Kata

Csütörtök, 2008. Május 29. 16:30

Hova lép elő egy

Hova lép elő egy cégvezető asszisztens? Cégvezetőnek?

Csütörtök, 2008. Május 29. 18:12

Sziasztok! Nagyon sok jó

Sziasztok!

Nagyon sok jó hozzászólást olvastam és bármelyik lehetne. Szomorúan olvastam a hírlevélben, hogy eddig még senki nem találta ki.:(

Így megosztom Veletek az újabb ötleteimet:

Annyira jó volt szakmailag a hölgy, hogy már nem volt kihívás számára a munkakör. Dühítette az, hogy milyen egyszerű feladatokat kell csinálnia.

Teljesen elvesztette a motivációját, ami valószínűleg elég rövidéletű volt és nem valós adatokra/érzelmekre épült a munkahellyel, a munkatársakkal és a munkakörre vonatkozóan.

Hiba1: Nem hangzott el a bűvös kérdés az interjún: "Miért kihívás az Ön számára ez a pozíció?"
Ez a kérdés indokolt lett volna, hiszen kimagaslóan jobb volt mint a többiek.

Hiba2: Hiányzott a motiváció a hölgy részéről.

Még gondolkodom, hátha eszembejut más is...

Üdv:
Lis
**************

Csütörtök, 2008. Május 29. 22:53

- A tegeződés a

- A tegeződés a hirdetésben, egy szabálytisztelő embernek (akire gondoltatok) ez kicsit furcsa lehet.

- A hirdetés szövegében ezt olvasom: "akik nagyra értékelik a tradicionális értékeket,", ez Mo-n nagyon konzervatív munkavégzés képzetet ír le.
Egy olyan főnököt, aki megmondja a tuti frankót, nélküle lélegezni sem lehet, viszont a munkavállalóknak nem szükséges önálló gondolatokkal előjönni, és "biztonságban" érezhetik magukat, amíg azt csinálják, ami elő van írva.

Ez zavarhatta a hölgyet, mert ő valami olyasmit akarhatott, hogy a naaaaaaaaagy cégnél a naaaaaaaaagy főnök jobbkeze, precíz és utasításkövető, a főnök instrukcióit pontról pontra betartó.

El tudom képzelni, hogy Nálatok viszont szükség van kreativitásra, nagyobb szabadságfok jellemzi a munkastílust, mint amiben a hölgy kényelmesen érezné magát.

Péntek, 2008. Május 30. 13:07
  

Te a hirdetés alapján pénzügyes szakembert találtál és igazgatói asszinsztenst kerestetél, aki mellesleg pénzügyi feladatokat is ellát.

Hétfő, 2008. Június 02. 9:13

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!