Elindult az első CO2 (szén-dioxid) semleges e-mail marketing szolgáltatás

Sokan nem is gondolnak rá, hogy ugyan az e-mail küldés a postai levélküldéshez képest egy igen környezetbarát kommunikációs forma, mégis, az e-mailek elküldése és célba juttatása is jelentős szén-dioxid kibocsátást eredményez. Ennek az az oka, hogy az e-mail-ek világméretű forgalmában számítógépek milliói vesznek részt, az ezek működtetéséhez szükséges nagy mennyiségű elektromos energia előállítása pedig jelentős CO2 kibocsátással jár...

A szén-dioxid kibocsátás ellensúlyozásának számos módja van, ezek közül az egyik legegyszerűbb, mégis hatékony megoldás az ún. megváltás. A megváltás során úgy ellensúlyozzuk tevékenységünk káros környezeti hatását, hogy olyan környezetvédelmi projektet támogatunk, amely pontosan annyival csökkenti a globális CO2 kibocsátást, mint amennyit tevékenységünk során kibocsátottunk.

A MarketingSzoftverek és a Co2ntra együttműködésében született megoldás keretében a MailMaster Plus a világon az első olyan e-mail marketing szoftver-szolgáltatás, ahol a felhasználók által küldött e-mail-ek megváltását a szolgáltató - a MarketingSzoftverek, a projektben részt venni kívánó felhasználó külön kérésére - saját költségén vállalja.

A megoldásnak köszönhetően a MailMaster Plus - projekthez csatlakozó - felhasználói az elsők közt lehetnek nyugodtak afelől, hogy az általuk elküldött e-mail-ek káros környezeti hatása ellensúlyozásra került!


 

Kitűnő ötlet! Ajánlom

Kitűnő ötlet!
Ajánlom figyelmetekbe a Celladam legújabb szabadalmát, amely a fotoszintézis és a kemoszintézis hatásfokának növelésével egy teljesen új megközelítéssel segíthet a probléma megoldásában.

Hétfő, 2011. Április 04. 11:02
  

Az atomerőműben is van CO2 kibocsátás? Mert eddig nem tudtam róla.

Hétfő, 2011. Április 04. 12:47

szia, konkrétan az atomerőmű

szia,
konkrétan az atomerőmű az energiatermelés során nem bocsát ki szén-dioxidot, de az üzemeltetése során viszont keletkezik (pl. szállítások, urán bányászat) de így is sokkal kevesebb mint a hagyományos fosszilis alapú energiatermelésben.

Hétfő, 2011. Április 04. 16:54

Ez egy jó kezdeményezés!

Gratulálok az ötlethez és a sikeres megvalósításhoz!

Hétfő, 2011. Április 04. 12:59

Ez most nem jött be...

Kedves Balázs!

Eddig csak dicsérő hozzászólásokat írtam, főleg a marketing-ötleteidről és elég jó eredménnyel alkalmaztam is azokat.
Végigolvastam a projektet, mely szerint az így megszerzett CO2 megtakarítási kvóták árán környezetkímélő projektek valósulnának meg.
Példaként mindjárt az első: biomassza termelés. Mit is lehet ezzel kezdeni? Én úgy gondolom, biogázt termelni és azzal fűteni áramtermelő egységeket.
Azok meg úgy termelik az áramot, hogy elégetik a biogázt, aminek nagy része metán (CH4). Ehhez elégéskor oxigén kell (O2), így aztán szerinted mi jön ki a "bioerűmű" kéményén? Vízgőz (H2O) és..... mi lesz a szénatomból? Nah, elmondom: széndioxid (CO2)!
Szóval ez egy csöbörből - vödörbe játék a széndioxiddal.
Vagy egy újabb címlista gyűjtése azoktól, akiknek fontos a környezetvédelem és nem tanultak kémiát az általános iskolában? Akkor viszont marketingből 5-öst, kémiából 1-est adnék, ha tanár lennék..., de csak könyvelő vagyok.....

Hétfő, 2011. Április 04. 16:39

Kedves Tibor, Teljesen igazad

Kedves Tibor,

Teljesen igazad van. Viszont a biomassza CO2 megkötésével jött létre, így összességében az adott egységnyi energia előállításához nem kellett CO2-t kibocsátani. Az egész rendszer úgy működik mint a napelemek, csak kicsit lassabban. Napenergia segítségével kötik meg a növények a CO2-t és elégetésükkor ez az energia szabadul fel, ez az amit mi áram termelésre használunk.

Hétfő, 2011. Április 04. 17:01

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!